+36 20 26 66 115

Palatető felújítás cserepeslemezzel

Tetokivitelezo.hu csapatunk széles skálájú tapasztalattal rendelkezik a palatető felújítással kapcsolatos munkálatokkal már 2002 óta. Amennyiben egy családi háza teteje meglévő palatetővel van fedve, ezen tetőanyagból kiindulva is tudunk dolgozni, a korábbi palatető megbontása nélkül. Cégünk ezen munkálatok kivitelezésében is jártas és több évtizedes tapasztalattal rendelkezik. 

A munkálatok megkezdése előtt a szakemberekkel meg kell vizsgáltatni a meglévő tetőszerkezeti elemek (lécezés, szarufa) állagát és teherbíró képességét. Ha ez megfelelő eredményt, hozott megkezdődhet a régi palafedésen keresztül fa segédváz (ellenlécre léc) szerelése a meglévő tetőszerkezethez,statikailag méretezett átmenő csavarokkal.

 

Palatető felújításának a folyamata

  1. Fóliázás
  2. 2,5 x 10 cm méretű szarudeszkák (ellendeszkával) hosszú csavarokkal rögzítése a palára
  3. 2,5 x 10 cm deszkázás 35 cm távolságonként 
  4. Tetőbádog lemezek felhelyezése, hajlatok, oromszegély, cseppentőlemez vápa, kúp, nyereg és sátortető esetén
  5. Cserepeslemez felhelyezése
  6. Íves kúp, kémények szegélyezése, hófogó, esztétiakai elemek elhelyezése

Előnyei

Mivel azbeszt anyagot tartalmaz a palatető, ezért ilyen módon költséghatékonyabb, olcsóbb ez a fajta megoldás, hiszen nem kell elvitetni a régi mérgező anyagú azbeszt palát. A felújítás során nem ázik be az épület, ha a munkálatok folyamán esőzést tapasztalunk, akkor sem fog beázni az eső. 

A munkálatok végzése alatt nem keletkezik nagy mennyiségű por, nincs koszolódás, így tiszta munkát tudunk végezni.